Nemzetközi foci

Guardiola: túl drágák az angol játékosok

A Manchester City menedzsere vásárlás helyett az akadémiában bízik.

A bajnoki tabella harmadik helyén álló manchesteri együttes felnőtt keretében jelenleg három angol van: a támadó Raheem Sterling, a középpályás Fabian Delph, valamint a védő John Stones. Mellettük a kapus Joe Hart is a City alkalmazottja, ám ő kölcsönben az olasz Torinóban véd ebben a szezonban.

– Szeretnék több angol játékost a csapatomba, mert ők sokkal jobban ismerik a bajnokságot, ami nagy előny, de ez lehetetlen. Egyszerűen túl drágák – mondta Josep Guardiola, akinek együttese múlt nyáron 47 millió fontot (16,8 milliárd forintot) fizetett az Evertonnak Stonesért. Egy évvel korábban a Liverpooltól szerződtetett Raheem Sterling 53 millió fontba (19 milliárd forintba) került, míg Delph-ért 10 milliót (3,5 milliárd forint) fizettek az Aston Villának 2015 nyarán.

– Lenyűgöző, mennyi jó angol játékos van, és biztos vagyok abban, hogy hamarosan a mi akadémiánkról is ki fog kerülni pár tehetség – tette hozzá Guardiola, aki korábbi együtteseinél, a Barcelonánál és a Bayern Münchennél is igyekezett minél több hazai játékosnak lehetőséget adni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik