Nemzetközi foci

Wenger bejelentette játékosainak: a nyáron elhagyja az Arsenalt

Valóra válna sok észak-londoni szurkoló régi álma?

Szinte nem is akad olyan szezon, amelyben az Arsenal-szurkolók ne követelnék a csapatot 1996 óta irányító menedzserük, Arséne Wenger távozását. Hogy ez jó döntés volna-e, azt nem tudjuk megítélni, mindenesetre annyi biztos, hogy az “ágyúsok” szökőévente nyernek trófeát és bár az idény mindig pazarul indul számukra, november-január között kicsúszik kezükből a gyeplő, beszednek pár váratlan vereséget a bajnokságban, illetve hamar kipottyannak a Bajnokok Ligájából is.

A 2016-17-es évad se más, hiszen az Arsenal a Bayerntől 5-1-re kapott ki a nyolcaddöntő odavágóján, a Premier League-ben pedig hiába dédelgettek ismét nagy álmokat, jelenleg már a Bajnokok Ligája-indulást érő első négy helyre sem férnek oda.

Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben egyre magasabbra csaptak a hullámok Wenger feje fölött, a szurkolók és a menedzsment részéről is nő a nyomás rajta. Tancredi Palmeri olasz újságíró szerint a francia már azt is bejelentette játékosainak, hogy az idény végén elhagyja az Arsenalt, ráadásul a klubot magát egyelőre nem is értesítette erről.

A piros-fehérek egyébként már elé raktak egy kétéves hosszabbítási ajánlatot, ám az említett zsurnaliszta tényként állítja: Wenger meghozta döntését, amelyet már közölt a labdarúgókkal.

Palmeri egyébként korábban többek között elsőként számolt be a Guardiola-City házasságról és a Mourinho-Manchester United hírről is, így meglehetősen biztoskezű forrásnak számít.

Olvasói sztorik