Nemzetközi foci

Dárdai Pál: mentális problémák miatt gyengélkedik a Hertha

A szakember kiemelte: egy okos csapat pontot rabolt volna Hamburgból...

Korábban beszámoltunk arról, hogy Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hétvégén 1-0-s vereséget szenvedett a Hamburg otthonában. A magyar szakember hét elején továbbra is kissé csalódottan nyilatkozott a Kicker hasábjain, miközben kiemelte, aggodalomra nincs ok, de tudják: 2017-ben a vártnál többször hullajtottak pontokat.

– Legutóbb az első félidőt gyakorlatilag odaajándékoztuk a Hamburgnak, fociban nem mutattunk semmit. A második játékrészben már sokkal jobban nézett ki a csapatom, akadt lehetőségünk a gólszerzésre, de ez nem volt elég a pontszerzéshez.

Dárdai szerint mentális okokra vezethető vissza csapata gyengébb teljesítménye.

– Ha nem hiszünk a képességeinkben, illetve az erősségeinkben, akkor nincs esélyünk. Abban vagyunk jók, hogy élesek vagyunk és elég gyorsak támadásban. Ebből semmit nem láthattunk a Hamburg ellen. Jó lenne, ha nem hibáznánk a pályán, persze tudom, hogy hiba bárkinél becsúszhat, emiatt nem harapom le senkinek sem a fejét. A lényeg: bátornak kell lennünk és magabiztosnak, hinnünk kell a saját játékunkban. Az Eintracht Frankfurt ellen (2-0) fontos pontokat szereztünk, ott hoztuk a bravúrt, de abban is biztos vagyok, hogy egy okos csapat Hamburgból legalább döntetlennel utazott volna haza.

– Még mindig ötödikek vagyunk a tabellán. Hétvégén a Dortmund következik, nehéz ellenfél, de ellenük több ízben jó focit mutattunk már – bizakodott Dárda Pál. Az elmúlt négy Hertha–Dortmund összecsapás alkalmából (kettő a bajnokságban, kettő pedig a kupában) háromszor döntetlent ért el a Hertha.

Olvasói sztorik