Nemzetközi foci

Ibra nem úszta meg az eltiltást: a Chelsea elleni kupameccset is kihagyja

Lekönyökölte Mingst, de utóbbi is pihenőt kapott a fegyelmi bizottságtól.

Mint honlapunk is beszámolt róla, a Manchester United – Bournemouth (1-1) mérkőzésen Zlatan Ibrahimovic arcon könyökölte Tyrone Mingst egy szöglet után, valamint dzsúdóst megszégyenítő mozdulattal földre vitte nem sokkal később. Hozzátartozik, hogy a rivális Bournemouth játékosa azt megelőzően a földön fekvő Ibrahimovic fejébe rúgott – egyiküket sem állították ki.

Az angol szövetség (FA) fegyelmi bizottsága azonban nem hagyta szó nélkül az esetet, és büntetést szabott ki a felekre: a két játékos kedd 18 óráig fellebbezhet, különben mindkét fél három-három angol találkozót lesz kénytelen kihagyni.

Amennyiben a büntetés még a héten érvénybe lép, akkor Ibrahimovic a Chelsea elleni FA-kupa-meccset, valamint a Middlesbrough és a West Brom elleni bajnokit lesz kénytelen kihagyni. Szinte biztos, hogy erről a három találkozóról hiányozni fog: az angol szövetségnél ugyanis a fellebbezés szigorú szabályhoz kötött, így ha az esetről a következő tárgyaláson is bebizonyosodik, hogy valóban eltiltást ér, akkor a három meccses eltiltást további találkozókkal toldják meg.

Olvasói sztorik