Nemzetközi foci

Feltettük a kérdést: Barcelona vagy Real Madrid?

A katalánok uralják a LaLiga trónját az utóbbi években, és most is vezetik a bajnokságot, csakhogy a Madridnak hátra van egy elmaradt meccse. Barca vagy Real? - erre voltunk kíváncsiak.

Egri Viktor: Barcelona

– A bajnokság szempontjából nagyon fontos lesz, hogy hogyan alakulnak a BL-visszavágók – véli a Digisport riportere. – Amelyik csapat ott kiesik, annak a LaLigában könnyebb dolga lesz, hiszen csak arra koncentrálhat a továbbiakban – ebből adódóan a Barca nagyon bíztatóan áll a bajnoki címet nézve. Megeszem a kalapomat, ha Messiék továbbjutnak a BL-ben. Másfelől a sorsolásuk is könnyebb, hiszen minden meccsük nyerhető, idegenben csupán az El Clásico ígérkezik nehéznek. A Real vesztett pontok tekintetében jelenleg jobban áll, hiszen egy meccsel kevesebbet játszott, viszont két nehéz találkozó vár rá, a Barca és az Atlético ellen. A Madridnak ezen felül nagy esélye van továbblépni a BL-ben is, az energiájuk nagyobb részét pedig el fogja vinni a kísérlet, hogy megvédjék a címüket. A Sevillának a legnehezebb a sorsolása, valamint a játékoskerete is gyengébb a két spanyol gigászhoz képest. Ahogyan áll jelenleg a tabella, az a valós esélysorrendet tükrözi a bajnokság megnyerését illetően is, azaz a Barcát várom az első helyre.

Kabát Péter: Real Madrid

– Az AS Roma után a Real Madrid a másik nagy kedvencem, úgyhogy valamelyest elfogult vagyok – mondja a korábbi újpesti támadó. – Ettől függetlenül Ronaldóék bajnoki címére voksolok. Amennyiben megnyeri az elmaradt meccsét a Real, kétpontos előnye lesz, és bár rengeteg van még hátra, ez döntő lehet. Akárcsak az, hogy a Bernabéu-stadionban csap össze a Barcelonával. Kétségtelen, hogy a katalánok nagyok elkapták a fonalat, hónapok óta veretlenek a bajnokságban, miközben a Madrid gyengélkedett a Valencia, a Villarreal és a Las Palmas ellen is. Abban biztos vagyok, hogy a Sevilla, bár fantasztikus együttes, nem szól bele az óriások dolgába, és hihetetlenül kiélezett csatában dől el a bajnoki cím. Nagyon remélem, hogy a Real Madrid javára…

Vincze Ottó: Barcelona

– Néhány héttel ezelőtt azt mondtam volna, hogy egyértelműen a Real Madrid nyeri a bajnokságot – magyarázza a bevallottan elfogult korábbi futballista. – Most sem azért teszem le a voksom a Barcelona mellett, mert a „királyi” gárda egy kicsit gödörbe került, hanem mert kiderült, hogy Zidane csapatának is vannak gyengeségei. A fővárosiak nem tudnak annyira kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és ez azt mutatja, hogy nem tökéletes rendszerről van szó, miközben korábban annak tűnt. A Realnak nem lesz könnyű mérkőzése Nápolyban, de valószínűsíthetően még tovább tart számára a Bajnokok Ligája, míg a Barcelona nagyon kevés eséllyel bír, hogy továbbjusson a PSG elleni a nulla négyes fiaskó után. Arra alapozok, hogy a Barca meccsterhelése idegileg és fizikálisan nem lesz akkora, mint amilyen eddig volt, ezért jobban tudnak majd koncentrálni a bajnoki mérkőzésekre. A regeneráció szempontjából is nagyon fontos lesz, hogy nem lesz akkora a terhelés. Ezáltal frissebbek lesznek a játékosok, és nem lesznek annyira kiégve. Évekre visszamenőleg lehetett azt látni a Barcelonánál, hogy mindig jön egy húzósabb hullámvölgy, amely alatt majdnem a teljes kiégés jeleit mutatja a csapat és a meghatározó játékosok is. A nyáron igazolt futballisták nem tudnak annyit hozzátenni a klasszis játékosok mellett, hogy az döntő legyen, és én itt látom a katalánok problémáját. Az viszont nagy előny lesz most, hogy jobban oda tudnak figyelni a bajnokságra.

Olvasói sztorik