Nemzetközi foci

Ellopták a diósgyőri magyar zászlót, majd fejjel lefelé akasztották ki az ellenfél szektorában

Lengyel rangadóra volt hivatalos a miskolci szurkolói csoport.

Vasárnap a lengyel II. ligában (harmadosztályban) Raków Czestochowa – GKS Belchatów mérkőzést játszottak. A háromezer néző előtt rendezett találkozón egygólos vendéggyőzelem született. A nem is olyan rég még az élvonalban küzdő GKS-t közel négyszáz szurkoló kísérte el – számolt be az eseményről az Ekstraklasa Lengyel Bajnokság Facebook-oldal.

A portál megjegyzi: a Raków-szurkolók a Videoton ultráival ápolnak jó viszonyt, míg a GKS a Diósgyőr fanatikusaival kötött barátságot korábban. Ennek apropóján a vendégeket 14 DVTK-hívő is elkísérte a találkozóra. Ennek köszönhetően a vendégszektort lengyel és magyar színek díszítették, a két tábor büszkén hirdette barátságát, azonban a történet kellemetlen fordulatot vett.

Mint kiderült, pár hazai huligán ellopta az egyik diósgyőri drapériát, mely a magyar zászlót ábrázolta, Diósgyőr felirattal. Ráadásul a zászlót mintegy trófeaként ki is lógatták a hazai szektorban, fejjel lefelé… A lengyel-magyar barátságot tükrözi, hogy az akció még a hazai szurkolóknál sem aratott osztatlan sikert, a netre kikerült képeket azonnal levették, a zászlót pedig igyekeznek visszajuttatni jogos tulajdonosának.

A portál azt is hozzátette, külföldön bizony egyáltalán nem ritka, hogy a nem megfelelően őrzött drapiknak lába kél, és a rivális szektorában köt ki: „újpestiek Bukarestben, kispestiek Újvidéken, hoki-drukker fradisták Romániában, de említhetnénk a közelmúltbeli svédországi kézilabda vb-t, ahol szintén a románok húztak be magyar zászlókat…”

A teljes bejegyzés itt érhető el.

Olvasói sztorik