Nemzetközi foci

Tényleg nagy a baj: itt a Real Madrid tervezett kezdőcsapata

Nem elég, hogy szenved a „királyi” együttes, az összeállítást tekintve is nagy bajban van: Bale és Morata mellett Ronaldo és Varane sem játszik az Eibar ellen.

Noha az elmaradt meccse miatt még mindig lépéselőnyben van, az utóbbi hetekben mutatott botladozásai okán már közel sem a Real Madrid a LaLiga legnagyobb favoritja. Búcsú a Spanyol Kupától, vereség Valenciában, majd hazai pontvesztés (3-3) a Las Palmas ellen – úgy fest, nem klappol minden a Zidane-csapatnál. Ráadásul szombat délután (16.15, tv: Sport2) a meglepően jól teljesítő Eibar pályáján szerepel a fővárosi együttes, a tetejébe sztárok egész sora kénytelen kihagyni az összecsapást.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, különböző okok miatt Bale, Morata, Ronaldo, Coentrao és Varane sem szerepelhet. A vendégcsapat tervezett kezdője egészen hihetetlen: a hetek óta gyenge formában futballozó Benzema mellett Lucas Vázquez és James kaphat helyet. Amíg a Mundo Deportivo kihagyja, a madridi As a kezdőcsapatba jelöli Iscót – meglátjuk, hogy gondolkodik a Real szakvezetője, Zidane.

Ami a házigazdát illeti, a 11-6-8-as mutató zseniálisnak mondható a „kiscsapattól”, amely otthon különösen veszélyes, hiszen a megszerzett 39 pontja közül 26-ot szállított az Ipurúa-stadionban. Az eddigi 13 ellenfele közül nyolcat legyőzött otthon az Eibar, és a forma is rendben van, hiszen az utóbbi hetekben elvérzett a Depor (3-1), a Granada (4-0) és a Málaga (3-0) is. Nem lesz teljes a házigazda sem, ugyanakkor bizonyára növeli az önbizalmat a tavaly októberi párharc, amikor az Eibar a Bernabéuból is elhozott egy pontot (1-1).

Olvasói sztorik