Nemzetközi foci bajnokok ligája

UEFA: nincs esélye a Barcelonának

Az európai szövetség az eddigi kieséses párharcok alapján kiszámolta, ki lép tovább a következő körbe.

A nyolcaddöntők visszavágóival folytatódik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Az első körben a legnagyobb meglepetést a Paris Saint-Germain – Barcelona mérkőzés hozta, ahol a franciák sima 4-0-s győzelmet arattak.

Az UEFA honlapja a sorozat története (illetve az UEFA-kupa-, az Európa Liga-, a KEK- és a BEK története) alapján arra a következtetésre jutott: innen már nincs visszaút a spanyoloknak, ki fognak esni.

Összesen ötvennyolc olyan párharc fordult elő a fent említett sorozatokban, ahol az első meccsen 4-0-ra nyert az egyik fél. Mind az ötvennyolc esetben elég volt az előny, így a Barca számára nulla százalék esélyt ad a lap.

A Real Madrid 3-1-es Napoli elleni előnye 77.2 százalékban volt eddig elég, míg a Bayern 5-1-es hazai sikere az Arsenal ellen 98.8 százalékban vitte tovább az elődöket. A Dortmund még fordíthat a Benfica ellen (a németek 1-0-s hátrányban vannak, a csapatok 40.6 százaléka fordított eddig innen hazai pályán), és a Leicesternek (48.9%) is van esélye a Sevillát vendégül látva, de az Atlético 4-2-es előnye már szintén elég lehet (96.6%) a Leverkusen ellen.

Az UEFA-esélyek itt olvashatók.

Olvasói sztorik