Nemzetközi foci

Özil az apját hibáztatja a Real Madridból való távozása miatt

Az öreg Özil nem jó alkudozó.

Az Arsenal német világbajnok játékosa, Mesut Özil 2010 és 2013 között erősítette a Real Madridot, ezt követően igazolt mostani csapatába, akkori hírek szerint mintegy ötvenmillió euróért. A német Bild a játékos karrierjének fontosabb momentumait mutatja be – most jutott el a lap a 2013-as meglepő váltáshoz.

– A Real Madrid volt a legnehezebb döntés az életemben, hiszen arról álmodtam, hogy Bajnokok Ligáját nyerek a csapattal. Az édesapám azonban nem igazán bizonyult jó tárgyalófélnek. Nem volt szó kapzsiságról, csupán elmondtuk Florentino Péreznek, mit gondolunk fair ajánlatnak – ezt ő visszautasította. Makacskodni az elnökkel nem volt jó döntés – mesélte Özil, akinek azóta meg is romlott a viszonya az apjával, aki dühében még Pérezre is rávágta az ajtót az ajánlat visszautasításakor.

– 2013 októberében elváltak az útjaink apámmal. Nagyon dühös volt, megsértődött. Még a Twitteremet is törölte, sok millió követőmet veszítettem el ezzel – tette hozzá Özil, aki 2013 szeptemberében maga hívta fel mostani edzőjét, Arséne Wengert, ugyanis megígérte a francia trénernek: ha felmerül a klubváltás lehetősége, elsőként keresi meg.

Olvasói sztorik