Nemzetközi foci

Március végén eldőlhet a Milan sorsa

Továbbra sem került kínai kézbe a legendás olasz futballklub.

A jelenlegi tulajdonos Silvio Berlusconi cége, a Fininvest, és az új tulajdonosjelölt, a kínai Sino-Europe Sports eredetileg tavaly decemberre tűzte ki a váltást, ám akkor a kínai cég kérésére három hónappal elhalasztották a klub eladását. Pénteken lejárt ennek a határideje, de újabb időpontot jelöltek ki, a bajnoki tabellán hetedik milánói klub bejelentése szerint március 31-ét.

– A szerződés feltételei nem teljesültek, így a lezárás a tervekkel ellentétben ma nem történhet meg – jelentette be pénteken Adriano Galliani, a Milan alelnöke.

A megállapodás értelmében a Sino-Europe Sports összesen 740 millió eurót (229,3 milliárd forintot) fizet, ebből 200 millió euró (62 milliárd forint) előleget már átutalt – írja az MTI. Berlusconi, aki 31 éve vásárolta meg az AC Milant, jelenleg a klub részvényeinek több mint 99 százalékát birtokolja.

Túlzás nélkül kijelenthető, a teljes futballszakma várja az üzlet megkötését, ugyanis a kínai tulajdonosok már többször kijelentették, Európa új szupercsapatát akarják felépíteni. Számos más klasszis után nemrég a Real Madrid két csillaga, Isco és Morata került szóba az AC Milan kapcsán.

Olvasói sztorik