Nemzetközi foci

A csapatkapitány a fék? Durva statisztika a Real spanyol védőjéről

Sok gól szárad a harminc éves hátvéd lelkén.

Szerda este óriási meglepetésre csupán 3-3-as döntetlent ért el hazai pályán a Real Madrid a Las Palmas elleni bajnokin. A vendégek két góljánál is óriásit hibázott a királyiak csapatkapitánya, Sergio Ramos. Ennek következményeként a Cadena Cope újságírója, Pedro Martin megvizsgálta, hogy milyen hatékony a Real Madrid védelme a harminc éves hátvéddel és nélküle.

Sergio Ramos a most futó bajnokságban összesen 1421 percet töltött a pályán 16 meccs alatt, az eredmény pedig 21 kapott gól, azaz meccsenként több mint egy gól átlagban. Ezeken a találkozókon tíz győzelem, négy döntetlen és két vereség a mérleg.

Egyből szemet szúr a különbség a kapott gólok számát illetően, ha azokat a meccseket vizsgáljuk, amikor a kapitány nem tartózkodik a gyepen. A Real 720 percet játszott Ramos nélkül, ez idő alatt pedig 4 gólt kapott.

A Spanyol Kupában sincs számottevő változás. Ramos nélkül három meccs három győzelem, míg vele két döntetlen és egy vereség – foglalja össze cikkében a Marca.

A cikk hozzáteszi, természetesen nem lehet egyedüliként Sergio Ramosra fogni az utóbbi idők gyengébb eredményeit, valamint az elkötelezettsége és vezetői képessége kérdőjelezhető meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik