Nemzetközi foci

Választottak: őt akarják Barca-edzőnek

Noha a legnagyobb esélyesként Ernesto Valverdét emlegetik, a jelek szerint nem ő áll a kívánságlista élén…

Egyszerű kérdést tett fel a katalán Mundo Deportivo című lap: kit látna szívesen Luis Enrique helyett az FCB kispadján? Mint ismert, a csapat jelenlegi szakvezetője a Gijón elleni győztes bajnoki meccs után előbb a játékosaival, majd a sajtó képviselőivel is tudatta, hogy a következő évadban már nem folytatja a munkát.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, jelöltekből nincs hiány, az elmúlt napokban, hetekben tucatnyi edzőt hírbe hoztak a Barcelonával. Úgy tudni, a Bilbaóban dolgozó Ernesto Valverde a legnagyobb esélyes: a katalánok állítólag arra kérték az 53 éves szakvezetőt, ne siessen az új bilbaói szerződése aláírásával…

Valverde – aki annak idején futballozott a Barcában – már többször is közel állt ahhoz, hogy átvegye az együttest – hamarosan kiderül, ezúttal valóban ő lesz-e a befutó.

A szurkolók mindenesetre nem őt, hanem Jorge Sampaolit akarják. A Mundo Deportivo internetes oldalán a szavazók 57 (!) százaléka a Sevillában tevékenykedő argentint jelölte meg. Sampaoli két éve Copa América-győzelemig vezette a chilei válogatottat, ám jelentős európai tapasztalattal nem rendelkezik, ugyanakkor nagyon jó viszont ápol Messivel és Neymarral.

Érdekes módon Valverdét mindössze a szavazók 9,2 százaléka szeretné, jócskán megelőző Jürgen Klopp (19,8), a Liverpool német trénere.

Olvasói sztorik