Nemzetközi foci

Guardiolát szurkolóként elszomorítja Luis Enríque távozása

Az első reakciók a Barcelona mesterének bejelentésére.

Kapcsolódó cikkek

Szerda este bejelentette távozását az FC Barcelona éléről Luis Enríque. A 46 éves szakember nem csak a szurkolókat, de a szakmát, sőt még játékosait is alaposan meglepte döntésével. A Rangadó.hu most a legelső reakciókat gyűjtötte össze.

A világsajtóban a legnagyobb visszhangot Josep Guardiola nyilatkozata keltette, a Manchester City jelenlegi menedzsere az alábbiakat mondta:

– Szurkolóként nagyon szomorú vagyok, mert a Barcelona számára legideálisabb edzőt veszítjük el. Ezt a személyisége, a karaktere miatt mondom. Három idényen át hihetetlen futballt mutatott be a csapattal. Csak annyit tehetek, hogy megköszönök neki mindent, amit a gárdáért tett. Edzőként teljes mértékben megértem a döntését és a legjobbakat kívánom neki – fogalmazott a korábbi Barca-sikerdző.

Ivan Rakiticet is meglepte a döntés.

– Bejött az öltözőbe és elmondta nekünk még a sajtótájékoztató előtt. Nagyon meglepett minket. Mindent köszönünk, amit értünk tett. A mostani a lehető legjobb edzői garnitúra. Remélem, minél jobban tudjuk befejezni a szezont és annyi címet nyerünk, amennyit csak lehetséges – mondta a horvát, aki ez utóbbi ígéretének beváltását a PSG 0-4-ről való legyőzésével kezdhetné meg.

Az FC Barcelona elnöke, Josep Bartomeu röviden reagált.

– Sikert sikerre halmozott nálunk, de amíg itt van, még több trófeát nyerhet. Elfogadjuk a döntését, remek edző volt – nyilatkozta.

Az ősi rivális Real Madrid egyik vezetője, Emilio Butragueno is megszólalt.

– Éppen elég saját magunkkal foglalkoznunk – kezdte az elmúlt hét eredményei után kissé zabosan, majd hozzátette, tiszteletben tartják a döntését, de most arra kell koncentrálniuk, hogy a szezon összes hátra lévő mérkőzését megnyerjék.

A bejelentés után azonnal elkezdődött a spekulálás, amely szerint Wenger és Enríque a szezon végén helyet cserél az Arsenal és a Barca kispadján, ám a francia hamar lehűtötte a kedélyeket.

– Nem gondolkodom más munkában – nyilatkozta.

Olvasói sztorik