Nemzetközi foci

Arra készül a Barca, ami még nem jött össze ebben az idényben

A hírek szerint ezúttal a középpályán variál Luis Enrique.

Papíron habkönnyű meccs vár a címvédőre, hiszen a Gijón igencsak harmatosan szerepel a LaLigában, és a formája is gyenge. A Barcelona zsinórban négy megnyert bajnoki meccsnél jár, ám az utóbbi kettőt igencsak kicentizte: a Leganést a 90., az Atlético Madridot a 86. percben szerzett Messi-góllal győzte le.

Igen ám, de a szerdai rivális (4-5-14) ellen nagyon megy a katalánoknak – tavaly szeptemberben 5-0-ra, azt megelőzően 6-0-ra és kétszer 3-1-re diadalmaskodtak. Az erőviszonyok alapján tehát szerda este (19.30, tv: Sport1) összejöhet sorozatban az ötödik siker, márpedig erre – bármilyen furcsa – még nem volt példa ebben a bajnoki évadban.

Barcelonai oldalon Vidal és Mathieu nem szerepelhet, és a katalán Sport című lap szerint Luis Enrique a középpályán variálgat. Bekerülhet a kezdőcsapatba André Gomes és Denis Suárez is: ha így lesz, az Atlético ellen kezdő Rafinha és Iniesta is a kispadra kerül.

Bár a 18. helyen álló Sporting Gijón közel sem a legfélelmetesebb rivális, a címvédő minden bizonnyal az MSN-nel – Messi, L. Suárez és Neymar – rohamoz majd.

Olvasói sztorik