Nemzetközi foci

Sousa a kirúgás szélén? A Fiorentina szurkolók kifütyülték a korábbi Vidi-edzőt és csapatát

Egyre forróbb lehet a kispad a Fiorentina portugál vezetőedzője, a korábban Videotont is irányító Paulo Sousa alatt. Az olasz csapat csütörtökön háromgólos előnyről esett ki az Európa Ligából a Mönchengladbach ellen, mely után a szurkolók órákig tüntettek a stadionon kívül.

Sousa az EL-kudarc után még bizalmat kapott, de aztán hétfőn este 2-0-s vezetésről hazai pályán leadták az előnyt, és végül 2-2-re végeztek a Torinóval szemben. A lilák drukkerei ismét hatalmas füttyszóval illették a vezetőedzőt és a játékosokat is.

– A szurkolók kifizették a jegyet, ezért minden joguk megvan arra, hogy tiltakozzanak. A játékosok a legjobbjukat nyújtották. Nem azért vagyok itt, hogy megmentsem az állásom, hanem hogy végezzem a munkámat. Ez minden. A csapatom megtett mindent, és boldog vagyok, amikor ez így történik. Nyugodtan fogok aludni, mert őszintén és tisztességgel dolgozunk, a lelkiismeretem tiszta – mondta a mérkőzés után a korábban Videotont is irányító Sousa.

Az utóbbi kudarcok ellenére a Fiorentina játékosa, Ricardo Saponara a védelmébe vette a portugál szakembert.

– A bizalmunk a főnök felé nem változott, ebben mindannyian együtt vagyunk benne. A csapat kitart az edző mellett. A mai meccsen elkövettünk néhány hibát, de a hozzáállásunkra nem lehet panasz – nyilatkozta Saponara.

Olvasói sztorik