Nemzetközi foci

Ceferin: Kitilthatják Messit és Neymart Nagy-Britanniából

Az UEFA elnöke szerint a brexit az európai futballra is negatív hatással lehet.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin úgy véli, ha a britek kilépnek az EU-ból, annak mellékhatásait megszenvedheti az európai labdarúgás is. Ez esetben megnehezülne az országba való bejutás, s előfordulhat, hogy néhány játékost kitiltanak.

– Ha a brexit valóban bekövetkezik, akkor minden megváltozik. Persze a futballt ezután is játszani fogják, ám az Európai Unión belül szabad mozgással minden sokkal jobb – nyilatkozta Ceferin a New York Times-nak.

Ceferin a PSG szélsőjének, Serge Aurier esetét említette meg, múlt novemberben a britek nem engedték az országba lépni a futballistát, mert jogi eljárás alatt állt. Az elnök úgy véli, nehéz időszak jöhet, ha hivatalos ügyekre hivatkozva nem kapnak vízumot játékosok. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a Barcelona két sztárját Lionel Messit és Neymart sem engednék be a britek, mert adócsalási perek folynak ellenük. A 49 esztendős sportvezető által említett jelenség már csak azért is fenyegető, mert idén a walesi Cardiffban lesz a Bajnokok Ligája-döntő.

Az UEFA elnöke már keresi a megoldást: a brit kormánnyal és Angol Futballszövetséggel (FA) is tárgyalásokat kezdeményez.

Olvasói sztorik