Nemzetközi foci

Arséne Wenger 11 milliárdra mondott nemet

Az Arsenal edzője állítólag visszautasított egy kínai ajánlatot, pedig világrekorder lehetett volna.

Az Arsenaltól a szezon végén valószínűleg távozó Arséne Wenger visszautasított egy kínai vezetőedzői ajánlatot, amely egy évre 30 millió fontos fizetést garantált volna neki.

A tapasztalt francia szakember – aki a szuper-gazdag ázsiai élvonal legújabb célpontja lett ‒ a világ legjobban fizetett edzőjének mondhatta volna magát, és a dupláját kereshette volna annak, amennyit Josep Guardiola kap a Manchester Citynél.

A Mirror című angol napilap szerint egy meg nem nevezett kínai klub készen állt, hogy kihasználja Wenger bizonytalan helyzetét az Arsenalnél. A 67 éves menedzser hangoztatta, hogy továbbra is a legmagasabb szinten szeretne tevékenykedni, de a londoni klub szurkolói nagyon örülnének, ha ezt nem kedvenc csapatuk élén tenné.

Jelenlegi szerződése szerint nyolcmillió fontot keres egy évben, és bár ez a megállapodás az idény végén lejár, ha úgy dönt, két esztendővel meghosszabbíthatja. A brit sportsajtó ugyanakkor már tudni véli, hogy Massimiliano Allegri és Thomas Tuchel a legesélyesebb az utódjelöltek közül.

Olvasói sztorik