Nemzetközi foci

Vége lehet az eszement edzőkeringőnek: Zamparini számára közel a vég a Palermónál

Amerikai befektetők vásárolhatják ki az öreget.

Bár a közelmúltban már többször is felröppent a hír, hogy a Palermo élén gyökeres változások lehetnek, hiszen Maurizio Zamparini elnök-tulajdonos távozna a csapattól, egyelőre minden maradt a régiben.

A nyáron kínai befektetőkről volt szó, ám az edzőket igen gyakran váltogató elnök már többször is leszögezte: csak akkor hajlandó megválni a szicíliai gárdától, ha azt látja, olyan csoport érkezik, amely hajlandó is fektetni a csapatba.

A kínaiakkal végül nem jutottak egyezségre, így megnyílt az út az amerikaiak előtt, akik a football-italia.net információi alapján már nagyon közel állnak ahhoz, hogy megszerezzék a klubot.

Zamparini 2002 óta áll a rózsaszín mezes csapat élén, azóta a Palermo kétszer jutott fel a Serie B-ből, ahová jelenleg ismét visszafelé tart, mivel 12 fordulóval a vége előtt lemaradásuk a még bennmaradó 17. helyezett mögött 7 pont és túlzás volna azt állítani, hogy az elmúlt öt forduló alatt gyűjtött 5 pont olyan lendületet sugallna, aminek köszönhetően akár utolérhetik az Empolit.

– Nem maradok a Palermo tiszteletbeli elnöke. A lemondásom ideje már közeleg, ahogy amerikai befektetők érkeznek. Egyelőre nem árulom el, kik. Az elején még itt leszek és segítek nekik eligazodni a klub körüli szituációkban – fogalmazott Zamparini a TuttoPalermónak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik