Nemzetközi foci

Mezőnyjátékosnak kellett védenie a Sutton United kapuját a bajnokságban

A duci Wayne Shaw FA Kupa-menetelést követő távozása sokba került a félamatőr kiscsapatnak.

A futball hőskorát idézte fel a Sutton United azzal, hogy több nagycsapatot is kiejtve az FA Kupa történelmében páratlan módon félamatőr, ötödosztályú csapatként egészen a nyolcaddöntőig menetelt a patinás sorozatban.

A meseszerű történeten belül is külön pikantériát szolgáltatott Wayne Shaw, a klub meglehetősen duci cserekapusa, aki az Arsenal elleni mérkőzés közben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a második játékrész alatt jóízűen elkezdett falatozni. Nos, Shaw a találkozót követően elhagyta a Suttont és visszavonult (főként köszönhetően annak, hogy bevallotta: tudja, hogy néhány szurkoló és pár barátja 8-as szorzón fogadott arra, hogy enni fog), ami nem jött jól nekik, a levét pedig már a hétvégén meg is itták.

A Torquay United elleni találkozó pocsékul kezdődött a Sutton számára, hiszen a 15. percben nemcsak hátrányba kerültek, de ráadásul a sikertelen szerelési kísérletben megsérült az első számú hálóőr, Ross Worner is.

Mivel a klubnak Shaw távozása óta nem volt ideje új kapust szerződtetni, a cserepadon sem ült egy sem, így kénytelenek voltak egy mezőnyjátékost, Simon Downert beállítani.

Az oddsok ekkor alighanem enyhén szólva sem nekik kedveztek, de megtörtént a csoda: a Sutton a 30. percben egyenlített, majd a 48. percben már 2-1-ről állt fel 2-2-re, a 80. percben pedig a győztes gólt is bevitték; azaz mezőnyjátékossal a kapuban sikerült elhozniuk a három pontot Torquay-ból. A csoda folytatódik?!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik