Nemzetközi foci

Ibrahimovic gólja döntött, az MU nyerte a Ligakupát – VIDEÓ

A svéd klasszis nyitotta és zárta a - szabályosnak ítélt - gólok sorát.

Az angol Ligakupa vasárnap délutáni fináléjában a legjobb négy között a Hull Cityt legyűrő Manchester United és a Liverpoolt búcsúztató Southampton csapott össze egymással.

Bár az első gólt a “szentek” szerezték, mégis a manchesteriek kerültek előnybe a mérkőzésen: Gabbiadini találatát ugyanis les címén – tévesen – érvénytelenítette a játékvezető, pár perccel később pedig Ibrahimovic egy távoli szabadrúgással megszerezte a vezetést a “vörös ördögök” számára.


Zlatan Ibrahimovic Goal HD – Manchester United… by dailyfootballkick

Lingard ráadásul az első félidő hajrájában megduplázta José Mourinho csapatának előnyét, így kezdett kényelmesen alakulni a mérkőzés az MU számára – Gabbiadini azonban még a szünet előtt csökkentette csapata hátrányát egy gyors kontratámadás végén szerzett góllal. Mi több, a második játékrész elején is betalált az olasz, egy szöglet utáni kavarodást kihasználva kiegyenlítette az állást.

A Southampton egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, sőt ha hajszálnyival is, de több lövéssel próbálkozott és többet birtokolta a labdát a csapat az MU-nál, azonban így is a sztárcsapaté lett a trófea: a hajrában Herrera beadásából Ibrahimovic megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, amire már nem tudtak válaszolni a “szentek”.


Zlatan Ibrahimović Goal HD – Manchester United… by Live1Goals

Angol Ligakupa, döntő

Manchester United – Southampton 3-2 (2-1)

Gólszerző: Ibrahimovic (19., 87.), Lingard (38.) illetve Gabbiadini (45+1., 48.)

Olvasói sztorik