Nemzetközi foci

Messi a hajrában segítette győzelemhez a Barcát – VIDEÓ

Az Atlético Madrid elleni három pont az élre repítette a katalánokat.

A mérkőzés előtt a harmadik helyen álló Barcelona győzelem esetén – átmenetileg mindenképp – az élre ugorhatott volna az Atlético Madrid elleni bajnokin. A katalánok kezdőcsapatában Messi, Suárez és Neymar is szerepet kapott, a madridiaknál pedig Griezmann és Gameiro rohamozta a kaput, de a meccs folyamán Fernando Torres is lehetőséget kapott.

Gól nélküli, de koránt sem unalmas első negyvenöt percet láthattak a nézők, a két kapus remek teljesítményén múlt, hogy nem talált be egyik csapat sem – Messi és Griezmann is közel járt ehhez.

Fordulás után sem esett vissza a színvonal, viszont már érkeztek a gólok is. A 64. percben Rafinha szerzett vezetést a Barcának, miután a hazai védők gyűrűjében nagy szerencsével hozzá került a labda és közelről a jobb alsóba gurított. Hét perccel később Koke remekül tekert középre egy szélső szabadrúgást, Diego Godín emelkedett a legmagasabbra és Ter Stegen kapujába csúsztatott, ezzel egyenlített az Atléti. A hajrában azonban jött Lionel Messi, akinek a lövése először elakadt a védőben, majd az ismétlésnél elpöckölte Oblak mellett a labdát. A Barca ezzel megnyerte a meccset és az esti Villarreal-Real Madrid összecsapásig biztosan a tabella élén tanyázik.

Olvasói sztorik