Nemzetközi foci

Gulácsiék lemondtak a bajnoki címről?

A sportigazgató nem aggódik amiatt, hogy indulhat-e az RB Leipzig a BL-ben.

Előzmények

A Salzburger Nachrichten nevű újság szerint az UEFA azt tervezi, hogy a két csapat, az RB Salzburg és az RB Leipzig közül csak az egyik indulhat majd a BL-ben. A salzburgi egyesületnek és a magyar válogatott hálóőr klubjának is Dietrich Mateschitz a tulajdonosa, így az Európai Labdarúgó Szövetség nem szándékozik egy versenysorozaton belül mind a két csapatnak megadni az indulás jogát.

Az RB Leipzig sportigazgatóját, Ralf Rangnickot arról kérdezte a Bild, van-e tényleges esélye az újoncnak rögtön első Bundesliga-szezonjában bezsebelni a salátástálat. Mint ismert, Gulácsi Péter csapata a hétvégi fordulót megelőzően a második helyen öt pontos hátrányból követi az éllovas Bayern Münchent.

– Két vereséget szenvedtünk egymás után a bajnokságban, ezért a Mönchengladbach elleni győzelemre óriási szükségünk volt. Úgy érezzük, reális esélyünk van szezon végén a második vagy a harmadik helyre odaérni. A bajnoki címnek meglátásom szerint nincs realitása. Az Arsenal ellen és ellenünk is megmutatta a Bayern München, mire képes, ha igazán komolyan veszi feladatát – nyilatkozta Rangnick.

A közvetlen Bajnokok Ligája indulást érő hely tehát reális cél lehet a lipcseiek számára. Ugyanakkor az elmúlt napokban az is felmerült, Gulácsi Péter csapata vajon indulhat-e a BL-ben, minek után Ausztriában a szintén Red Bull családhoz tartozó salzburgiak harcban állnak a bajnoki címért, így a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat.

– Ebben a kérdésben teljesen nyugodt vagyok. Aki ismeri a klubot, tudja, hogy semmit sem hagyunk a véletlenre. Ezzel a témával már 2015 óta foglalkozunk – így a sportigazgató.

A lipcsei klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff a témában megjegyezte: tényleg nem aggódnak a felreppent hírek miatt, hiszen az RB Leipzig és a Red Bull Salzburg minden tekintetben, két egymástól független szervezet.

Olvasói sztorik