Nemzetközi foci

Nyolcból egy: 2008 óta ennyiszer nyert a Wembley-ben a Tottenham

Képtelen sikeres lenni a nemzeti stadionban a Spurs.

Időről időre kénytelen a Wembley-ben pályára lépni a Tottenham, egész pontosan nyolc alkalommal volt erre példa a 2008-09-es idény óta, a mostaniban összesen négyszer.

A mérleg azonban egészen pocsék: az egyébként jól szereplő Spurs a nyolcból mindössze egyszer (!) tudott győzelmet aratni a nemzeti arénában, méghozzá a CSZKA Moszkva elleni BL-csoportkörös találkozón.

A többi hét meccsen – legyen szó bármilyen sorozatról – elbuktak. Igaz ez még akkor is, ha csütörtökön konkrétan nem vereség lett a dologból, hiszen a Gent ellen végül 2-2-vel zárult a meccs, ám annak is kiesés lett a vége, köszönhetően az odavágó eredményének (1-0 a belgáknak).

2008-09-ben a Ligakupában a Manchester United verte őket büntetőkkel, egy szezonra rá a végül az FA Kupát megnyerő Portsmouth nyert ellenük 2-0-ra, 2011-12-ben ugyanebben a sorozatban a Chelsea 5-1-re nyert, 2014-15-ben a Ligakupában a Chelsea aratott győzelmet felettük, ezt követte a mostani idény.

A BL-csoportkörben az ősszel a Monaco és a Leverkusen is le tudta győzni a Tottenhamet a Wembley-ben, így az említett CSZKA elleni találkozó tulajdonképpen már nem osztott, nem szorzott.

A Tottenham egyelőre talpon az FA Kupában, így ha a döntőig eljutnak, egy ötödik 2016-17-es Wembley-fellépésre is fel kell készülniük. Nem jó előjellel…

Olvasói sztorik