Nemzetközi foci

Meghalt Ranieri álma

Nyílt levélben reagált menesztésére a korábbi Leicester-menedzser.

A csütörtökön menesztett Claudio Ranieri szerint meghalt az álma, amikor a Leicester City vezetői csütörtökön menesztették.

Az olasz szakvezető hivatalos közleményében azt írta, arról álmodott, hogy a csapat élén marad, ettől azonban megfosztották.

– Az előző szezon eufóriája után szerettem volna maradni annál a klubnál, amelyet mindörökre szeretni fogok. Sajnos az élet másképp alakult. Fantasztikus kaland volt, amelyre életem végéig emlékezni fogok. Köszönök mindent a klubnak, és mindenkinek, aki részese volt a tavalyi sikernek, de elsősorban a szurkolóknak szeretnék köszönetet mondani, akik az érkezésem napján a szívükbe zártak és azóta szerettek. Én is szeretlek benneteket, soha senki nem veheti el tőlünk azt, amit elértünk – írta a 65 éves olasz edző, aki kiemelte, mosolyogva fog visszagondolni a bajnoki címre és arra a „csodálatos időszakra”, amelyet az együttes kispadján töltött.

A Leicester – amely az előző szezonban óriási meglepetésre megnyerte az angol bajnokságot – thaiföldi vezetői csütörtökön közleményben tudatták, hogy elköszönnek Ranieritől, mivel a csapat 25 forduló után mindössze egy ponttal előzi meg a Premier League-ben a már kieső helyen álló Hull Cityt.

Az angol címvédő még versenyben van a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-1-re kapott ki a Sevilla otthonában.

Olvasói sztorik