Nemzetközi foci

Zidane: „Tíz perc alatt elveszítettük a meccset”

A Real Madrid edzője szerint a Valencia játékosai csak tíz percig fociztak, majd hátradőltek.

A listavezető Real Madrid 2-1-re kikapott a Valencia vendégeként a spanyol bajnokság 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, szerdán.

A fővárosiak vezetőedzője, Zinedine Zidane elismerte, hogy együttese lassan ébredt a gyorsan kapott két gól után, a hazaiak ugyanis az első tíz percben szerezték mindkét találatukat.

A Real Madrid bajnokin 2003-ban kapott legutóbb két gólt az első tíz percben.

A francia szakvezető nem akart kifogásokat keresni a kudarcot követően.

„Védelmi hibákat vétettünk? Igen, igazság szerint, tíz perc alatt elveszítettük a meccset. Jól kezdtük a találkozót, voltak lehetőségeink, de két hibát is elkövettünk, ami két gólt eredményezett. A maradék nyolcvan percben visszajöttünk a meccsbe, de ma sok dolog hiányzott a részünkről. Ez egy remek lehetőség volt, hogy tovább gyűjtögessük a pontokat, de elszalasztottuk. A hazaiak megbüntettek bennünket, mert szinte teljesen becsukták a boltot” – nyilatkozta Zidane.

Hozzátette, reméli, hogy egyik játékosát sem viselte meg komolyabban a vereség.

„Mindig figyelmesnek kell lennünk, mert nem összpontosítunk, akkor megbüntetnek minket. A mérkőzések elején egy kicsit gyorsabban kell játszanunk. Ebben a bizonyos tíz percben ezúttal nem álltunk készen, nem voltunk elég figyelmesek. Túlságosan kinyíltunk, és nem figyeltünk eléggé a labdára. Nem akarom kritizálni a Valenciát, de szerintem csak tíz percig fociztak, majd hátradőltek. Gratulálok nekik. Később már rendben volt a labdabirtoklásunk, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A bajnokság nem most dőlt el, és akkor sem most dőlt volna el, ha nyerünk. Annyi történt, hogy a továbbiakban még nehezebb dolgunk lesz. Még mindig az élen állunk, nem keresünk kifogásokat. Pihennünk kell, és a vasárnapi meccsünkre gondolni” – mondta Zidane.

Olvasói sztorik