Nemzetközi foci

„Rooney Kínában? Ez őrültség”

A csatárt imádják a Távol-Keleten, de az MU-legenda Roy Keane szerint hiba lenne váltania.

A kínai transzferpiac zárásának közeledtével egyre gyakrabban, voltaképp már napi szinten cikkezik az angol és a nemzetközi sportsajtó Wayne Rooney esetleges Kínába szerződéséről. A hírek szerint a Szuperligába szerződéssel a Manchester csatára lenne a világ legjobban fizetett labdarúgója, ráadásul egy napokban kiadott jelentés szerint a kínai szurkolók rajonganak a támadóért – a minden évben kiadott “Red Card” felmérés szerint Rooney az ötödik legnépszerűbb futballista Kínában, többek közt Lionel Messit vagy Zlatan Ibrahimovicot is megelőzve.

A Manchester United egykori kőkemény középpályása, Roy Keane szerint viszont mindezek ellenére sem kellene Ázsiába szerződnie a támadónak, mi több, a legenda egyenesen őrültségnek tartja ezt az ötletet:

– Nem látom értelmét annak, hogy Rooney Kínába szerződjön. Sőt, semmi esetre sem kellene odaigazolnia, ez egyszerűen őrültség! 31 éves, még rengeteg mindent elérhet Európában, még mindig képes a legmagasabb szinten játszani. Angliában, Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, akárhol. Csak Kínába ne menjen, az nagy hiba lenne a részéről – vélekedett Keane.

Olvasói sztorik