Nemzetközi foci

Óriási meglepetés! Kiesett a Tottenham az EL-ből

A Lyon gólparádét rendezett, a Mönchengladbach háromgólos hátrányból jutott tovább a Fiorentina ellen. EL-eredmények.

A délutáni hat mérkőzés után este további hét összecsapással folytatódott a csütörtöki meccsdömping az Európa Ligában, ahol a legjobb 16 közé jutásért harcoltak a csapatok.

A sorozat egyik nagy esélyesének tartott Tottenham meglepetésre egygólos hátrányból várhatta a Gent elleni visszavágót, és bár Eriksen találatával percek alatt kiegyenlítették a párharc állását az angolok, az első félidő végére nem sok reménye maradt a továbbjutásra a csapatnak – Kane ugyanis a 20. percben öngólt szerzett, majd közvetlenül a szünet előtt emberhátrányba is került a Spurs Dele Alli kiállítása után. A második félidőt tíz emberrel is végigtámadták a hihetetlen fölényben lévő angolok, és Wanyama találatának köszönhetően még a remény is felcsillant a továbbjutásra, de a belgák végül egyenlítettek és kiejtették a Tottenhamet a sorozatból.

A játékest rangadóján az idegenben diadalmaskodó Fiorentina fogadta a Mönchengladbachot, és miután az olaszok szűk fél óra elteltével kétgólos előnybe kerültek, a párharc végleg eldőlni látszott – azonban a németek még a szünet előtt szépítettek, majd a második játékrész első 15 percében további három gólt szereztek, így végül magabiztosan jutottak tovább.

A magabiztosságnak egy egészen más dimenzióját mutatta meg a Lyon, amely az idegenbeli gólzápor után odahaza is kiütéssel nyert az AZ Alkmaar csapata ellen, ezúttal 7-1-re – így összesítésben félelmetes, 11-2-es gólaránnyal masíroztak tovább a franciák.

A Köbenhavn-Ludogorets találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, ami a hazai csapat továbbjutását eredményezte. Sokáig 0-0-ra állt a Sahtar Donyeck és a Celta Vigo összecsapása is, ami az 1-0-s első mérkőzés után szintén a hazaiak továbblépését jelentette volna, de a spanyolok a rendes játékidő utolsó percében büntetőhöz jutottak, és hosszabbításra mentették a meccset – ahol egy újabb gólt szerezve eldöntötték a továbbjutást.

A Genk egy második félidő derekán szerzett találattal verte az Astrát az idegenbeli döntetlen után, a Sparta Praha pedig ugyan hazai pályán helyt állt a Rosztov ellen, de összesítésben simán kiesett a sorozatból.

Európa Liga, a 16 közé jutásért, visszavágók:

FC Köbenhavn – Ludogorets 0-0

Az első mérkőzésen: 2-1. Továbbjutott a Köbenhavn, 2-1-es összesítéssel

Fiorentina – Mönchengladbach 2-4 (2-1)

Az első mérkőzésen: 1-0. Továbbjutott a Mönchengladbach, 4-3-as összesítéssel

Genk – Astra 1-0 (0-0)

Az első mérkőzésen: 2-2. Továbbjutott a Genk, 3-2-es összesítéssel

Lyon – AZ Alkmaar 7-1 (4-1)

Az első mérkőzésen: 4-1. Továbbjutott a Lyon, 11-2-es összesítéssel

Sahtar Donyeck – Celta Vigo 0-2, h.u. (0-0, 0-1, 0-1)

Az első mérkőzésen: 1-0. Továbbjutott a Celta Vigo, hosszabbításban, 2-1-es összesítéssel

Sparta Praha – FK Rosztov 1-1 (0-1)

Az első mérkőzésen: 0-4. Továbbjutott a Rosztov, 5-1-es összesítéssel

Tottenham – Gent 2-2 (1-1)

Az első mérkőzésen: 0-1. Továbbjutott a Gent, 3-2-es összesítéssel

Olvasói sztorik