Nemzetközi foci

Lavezzi a klubelnök miatt nem térhetett vissza Nápolyba

Jelenleg ő is Kínában futballozik, de továbbra is nosztalgiával gondol az olasz klubra.

Ezequiel Lavezzi elárulta, hogy mindig is szeretett volna visszatérni korábbi olasz klubjához, a Napolihoz, de az elnök nem akarta ismét szerződtetni. A 31 éves argentin támadó 2007 és 2012 között erősítette az itáliai együttest, utána a Paris Saint-Germain igazolta át, most pedig a Hopej China Fortune játékosa.

„Számos remek dolgot hagytam ott Nápolyban, és még mindig igazi nosztalgiával gondolok a városra. Nagyon szeretem azt a karaktert, amit Maurizio Sarri ad a csapatnak, amelynek a játékstílusa így nagyon különbözik a korábbitól. Mindig is gondoltam a visszatérésre, de azt hiszem, az elnök nem akarja, hogy ott legyek. Ha egy nap én visszatérek Olaszországba, de nem Nápolyba, tudnotok kell, hogy ez azért van, mert ott nem akarják, hogy visszamenjek. A múltban volt kapcsolatom más klubokkal is, de semmi sem lett ezekből” – nyilatkozta Lavezzi.

Aurelio De Laurentiis klubelnök alaposan felbosszantotta a szurkolókat, amikor a múlt héten élesen bírálta Sarri edzőt és a csapatot a Real Madrid elleni 3-1-es BL-vereség után.

„Azt hiszem, az edző fantasztikus futballt honosított meg Nápolyban. Aki reálian értékeli a helyzetet, könnyen megértheti, hogy a Napoli még nincs a Real Madrid szintjén, de úgy vélem, az irány mindenképpen helyes” – fogalmazott Lavezzi.

Az argentin nem tagadta, a pénz az egyik oka, amiért Kínába szerződött. „Még nem szereztem gólt, de csak nyolc meccset játszottam, utána sajnos megsérültem.”

Olvasói sztorik