Nemzetközi foci

Íme Ranieri öt lehetséges utóda

BL-döntős menedzser is van közte.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök este robbant a bomba: a Leicester City a tavalyi, örökké emlékezetes bajnoki cím után 2017. február 23-án megvált sikeredzőjétől, Claudio Ranieritől.

Az olasz tréner menesztéséről másutt már beszámoltunk, most viszont a Daily Mail alapján öt olyan trénert említünk meg, aki akár az olasz utódja is lehet.

1. Nigel Pearson

Az 53 éves tréner 2011 és 2015 között vezette a Leicestert, utolsó évében szinte ehetetlen helyzetből benntartotta a Premier League-ben a csapatot.

2. Alan Pardew

Az 55 éves, rutinos menedzser 2010 és 2014 között vezette a Newcastle Unitedet, amely távozását követően kiesett az élvonalból. A mostani szezonban a Crystal Palace-t irányította, ám a gyenge szereplés miatt leváltották.

3. Gary Rowett

A mindössze 42 éves menedzser a Burton Albion után 2014-ben vállalta el a másodosztályú Birmingham City kispadját, ám decemberben váratlanul Zolát ültették a helyére.

4. Mark Warburton

Az 54 éves menedzsertől a közelmúltban vált meg az élvonalba vele feljutó skót Rangers.

5. Avram Grant

A Chelsea-t, a Portsmouth-t és a West Hamet is vezette a Premier League-csapatok közül az izraeli Grant (előbbiekkel a BL-döntőben tizenegyesekkel bukott el), aki 2014 és 2017 között ghánai szövetségi kapitányként dolgozott, onnan a néhány héttel ezelőtti ANK után távozott.

Olvasói sztorik