Nemzetközi foci

Giggs keményen bírálja a PL-t: hol vannak a brit edzők?

Hét helyi edző akad a húsz élvonalbeli klub között.

A Manchester United korábbi labdarúgója és edzője, Ryan Giggs szerint túlságosan sok a külföldi vezetőedző az angol bajnokságban, emiatt a helyi, tehetséges trénerek nem jutnak elég lehetőséghez.

– Nincs elég brit edző a Premier League-ben, pedig szerintem fontos lenne, hogy bizonyíthassanak. Sok a jó külföldi szakember a ligában, de van rengeteg, hasonló képességű brit is. Ha nem kapsz esélyt, nem tudod megmutatni, mire jutsz egy tehetséges társasággal – mondta Giggs, aki 2014-ben négy mérkőzésen keresztül vezetőedzője is volt a Unitednak, később pedig másodedzőként segítette Louis van Gaal munkáját.

Jelenleg az angol első osztály húsz csapata közül hétnek van helyi edzője, de a bajnokság első hét helyén álló együttes mindegyike külföldi trénert alkalmaz. A helyi szakembert foglalkoztató gárdák közül a walesi Tony Pulis edzette West Bromwich Albion áll a legelőkelőbb helyen, a nyolcadikon.

Korábban Giggst a sajtó esélyesnek tartotta a Swansea kispadjára, ám a walesi együttes előbb októberben az amerikai Bob Bradleyt, majd az angol Paul Clementet választotta helyette.

Olvasói sztorik