Nemzetközi foci

Brutális szigor: kétéves eltiltást kaptak a sztrájkoló focisták

Nincs több tigrisbukfenc és „munkabeszüntetés”…

A vietnami fociszövetség (VFF) két évre eltiltotta a labdarúgástól a Long An két játékosát, mert „nem tisztelték a játékvezető ítéletét”. A csapat edzője és elnöke hároméves eltiltást kapott.

Ahogy arról a Rangadó.hu beszámolt, az eset, amely a büntetést eredményezte, múlt hétvégén történt, amikor a Ho Si Minh City csapata a Long An elleni találkozó utolsó perceiben, 2-2-es állásnál büntetőt kapott.

A vendégek játékosai, akik nem értettek egyet az ítélettel, lesétáltak a pályáról. Később ugyan visszatértek, de előbb kapusuk, Nguyen Minh Nhut a büntetőpontnak hátat fordítva kapott gólt a megítélt tizenegyesből, majd a középkezdés után a mezőnyjátékosok csak álltak a pályán, így a hazai csapat két további találatot ért el, 5-2-re alakítva a végeredményt.

A VFF indoklása szerint Minh Nhut és a csapatkapitány Huynh Quang Thanh „megzavarták a mérkőzést, nem tisztelték a játékvezető ítéletét, tettükkel pedig komolyan ártottak a vietnami szövetség hírnevének és becsületének”, ezért tiltják el őket 24 hónapra – írja az MTI.

A Long An vezetőedzője, Ngo Quang Sang – a klub elnökéhez hasonlóan – hároméves eltiltást kapott.

Olvasói sztorik