Nemzetközi foci

A temérdek pénzt hozó kínai ajánlatok ellenére Rooney marad az MU-nál

Pedig a világ legjobban fizetett játékosa lehetett volna.

Kapott Kínából ajánlatokat Wayne Rooney, de valószínűtlen, hogy a kínai átigazolási időszak keddi lezárulta előtt elhagyná a Manchester Unitedet, értesültek a Sky hírforrásai.

Rooney képviselőit számos, a kínai Szuperligában érdekelt klub részéről keresték meg, hogy az angol csatárt a világ legjobban fizetett játékosává tegyék. Az egyik kínai klub a hírek szerint évi 35 millió fontot fizetett volna a Manchester United történetének legeredményesebb játékosának.

Rooney jelenlegi szerződéséből még 18 hónap van hátra az Old Traffordon, bár a klub rendelkezik egy éves hosszabbítási opcióval is. Mourinho irányítása alatt a rutinos támadó peremember lett a Vörös Ördögök keretében, február eleje óta pedig izomsérülése miatt nem léphetett pályára.

Mint ismert, a Kínai Szuperligában érintett klubok egy idén megváltoztatott szabályozás értelmében már csak három külföldi játékost szerepeltethetnek kezdőcsapatukban. Három klub – Tiencsin Csüancsien, Csiangszu Szuning és Beijing Guoan – keretében még van szabad hely külföldi játékosok számára, de a többi klub előtt is nyitva áll az ajtó Rooney leigazolására, ha közben megválnak egy másik külföldi játékosuktól – írja a Sky Sports-ra hivatkozva a manutdfanatics.hu

Olvasói sztorik