Nemzetközi foci

Barca: futni hagyták a tökéletes Xavi-utódot

Százhúszmillió pedig ment a levesbe...

Alig néhány év alatt már közel százhúszmillió eurót költött az FC Barcelona Xavi Hernández helyettesítőire, de a vezetőknek a mai napig nem sikerült megtalálniuk a legenda igazi utódját. A spanyol Sport szerint ráadásul egyetlen játékosukat, aki ténylegesen a nagy előd nyomdokaiba léphetett volna, elpasszolták a Bayern Münchenhez.

Mint ismert, a katalánok már két és fél éve Xavi utódját keresik, aki 2015-ben igazolt a katari bajnokságba. A most 37 éves középpályást örökösét a mai napig hiába keresi a klub – véli a Sport.

A barcelonaiak ez idő alatt már több mint kilencvenmillió eurót költött öt olyan játékosra, akiben felfedezni vélték Xavi utódját, de végeredményben egyikük sem váltotta be a hozzájuk fűzött nagy reményeket. A spanyol lap a kudarcok közé sorolja Cesc Fabregast is, akiért kicsivel korábban, 2011-ben harmincmillió eurót fizettek az Arsenalnak, de később elengedték a Chelsea-hez.

Xavi valószínűsíthető távozása idején a barcelonaiak a horvát Ivan Rakitic és a brazil Rafinha személyében a középpályára igazoltak „újfiúkat”, majd érkezett a török Arda Turan is, aki vélhetően szezon végén távozik Barcelonából. Rajtuk kívül 2016 nyáron a portugál André Gomest és a spanyol Denis Suárezt is leigazolták, főként előbbi játékos teljesítményétől nincsenek hasra esve a katalánok.

A kakukktujás

A Sport szerint Thiago Alcantara ugyanakkor tökéletesen pótolhatta volna Xavit a középpályán, ám őt idő előtt huszonötmillió euró ellenében elengedték a Bayern Münchenhez…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik