Nemzetközi foci

Liverpoolból jöhet a Barca megmentője

Hosszú a lista azon edzők nevével, akik átvehetik a karmesteri pálcát Luis Enriquétől. Angol sajtóhírek szerint a legújabb kiszemelt Jürgen Klopp…

Gödörbe került az FC Barcelona, és a párizsi BL-blama (0-4) felerősítette azokat a hangokat, melyek szerint Luis Enrique már nem irányítja sokáig a csapatot. Korábban a jelenlegi szakvezető maga is említette, hogy pihenni szeretne, a kritikusai pedig jó ideje azt hangoztatják, mennie kell.

A Daily Mirror című brit lap szerint a katalánok legújabb kiszemeltje a karizmatikus német tréner, Jürgen Klopp. A Dortmundot felemelő 49 esztendős edző 2015 óta Liverpoolban dolgozik, ám az utóbbi hónapok gyengébb teljesítménye miatt felvetődött a távozása.

Tény, hogy Enrique szerződése az idény végén lejár, és a legkevésbé sem lenne meglepő, ha a klub nem marasztalná – különösen, ha az FCB kiesik a Bajnokok Ligájából, illetve alulmarad a spanyol bajnoki versenyfutásban. Jelöltekből eddig sem volt hiány, szóba hozták a Barcával az Evertont irányító Ronald Koemant, valamint Jorge Sampaolit, a Sevilla mesterét is.

Klopp – akit 2022 nyaráig szerződés köt a Liverpoolhoz – már többször kijelentette, óriási rajongója a katalán sztárcsapatnak…

Olvasói sztorik