Nemzetközi foci

Hihetetlen rekordokat dönt meg Zidane Real Madridja

A klub hivatalos honlapja sem ment el szó nélkül a pazar számok mellett.

Két meccsel kevesebbet játszott, mint az üldöző Barcelona, de így is vezeti egy ponttal a spanyol LaLigát a Real Madrid. Zinédine Zidane együttese a legutóbbi hétvégén az Espanyolt verte 2-0-ra, így zsinórban negyedik bajnokiját nyerte meg legutóbbi pontvesztése óta.

A klub korábbi klasszisa edzőként is jelesre vizsgázott idáig, a klubhonlap is méltatja az újabb mérföldkőhöz érkező csapatát. A Real ugyanis a legutóbbi 42 tétmeccsén kivétel nélkül kapuba talált, ezzel pedig megdöntötte a korábbi, 41 mérkőzéses sorozatát. Az együttes utoljára a tavalyi, Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben maradt rúgott gól nélkül, az azt követő öt, illetve az idei 37 mérkőzésen viszont kivétel nélkül megzördült az ellenfél hálója.

A Zidane-csapat ráadásul immár száz gólnál jár a Bernabéu közönsége előtt – ehhez éppen a hétvégi 2-0-ra volt szükség. A madridi hivatalos statisztikák szerint ugyanis a Real a francia szakvezető irányítása alatt 72 bajnoki-, 18 BL- és tíz Spanyol Kupa-gólt jegyzett odahaza, s tette mindezt mindössze 32 találkozón. Az egészen elképesztő, 3.12-es meccsenkénti átlagot csupán két vereség és három döntetlen rontja el, míg a győzelmekből már 27-et számlálnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik