Nemzetközi foci

Fellebbezés elutasítva: Neymarnak jelenése lesz a bíróságon

10 millió dollárt fizettetnének vele.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy a Barcelona, a Santos, illetve a két klub (volt) játékosa, Neymar átigazolása kapcsán korrupciós vádak merültek fel, a bíróság pedig nem az ő javukra ítélt.

Ekkor még azonban számos fellebbezési lehetőség állt az érintettek előtt, mostanra azonban a Sports Illustrated információi szerint mindet elutasították, így végleges: Neymarnak meg kell jelennie a bíróságon.

A botrány 2013-ban robbant ki, amikor egy brazil befektetői csoport, a DIS panaszt emelt az átigazolással kapcsolatban, mondván az N&N névre hallgató családi cég – amely Neymar édesapjáé – jókora bejelentetlen összeghez jutott a díjból. Ennek következtében Sandro Rossell, a Barca akkori elnöke 2014-ben lemondott.

A Barcelona közlése szerint 57,1 millió eurót fizettek Neymarért, ebből mindössze 17,1 millió jutott magának a Santosnak, a maradék az N&N-é lett; a hatóságok ezzel szemben 40 millió eurós többletre gyanakodnak, magyarán az átigazolás kis híján 100 milliós volumenű lehetett.

Az ügyészség javaslata szerint Neymarék 10 millió dollár büntetést fizethetnek, a Barcelona 9 milliót, a Santos pedig 7 milliót.

Olvasói sztorik