Nemzetközi foci

Wenger elárulta, meddig lenne még menedzser

A távozását követelők nem fognak örülni az Arsenalnál.

Szombaton a brit média képviselői faggatták Arséne Wengert, az Arsenal menedzserét. A téma elsősorban a hétfői, Sutton elleni FA-kupa-mérkőzés volt, de természetesen szóba került a tréner jövője is: mint ismert, a klub továbbra sem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését.

Wenger azonban annak ellenére bizakodó, hogy hét közben 5-1-re kapott ki a csapata a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén:

– A célom, hogy továbbra is az Arsenalt irányítsam. Azonban vagyok annyira érett, hogy felmérjem az adott helyzeteket. Alex Ferguson négy évvel volt idősebb a visszavonulásakor, mint amilyen idős vagyok, szóval még vagy négy év nekem is lehet hátra az edzői karrieremből – vagy több, de lehet, kevesebb. Ferguson hihetetlen kvalitású szakember volt, de ő akkor azt mondta, ennyi elég volt. Én viszont még nem tartok ott – jelezte a francia tréner, hozzátéve, márciusban vagy áprilisban dönt, hogy hogyan tovább. Az Arsenal prioritást élvez, de az is előfordulhat, hogy máshol folytatja munkásságát.

Olvasói sztorik