Nemzetközi foci

Messi döntheti meg az átigazolási világrekordot – idén nyáron

Guardiola vinné.

Jelentősen áron alul szoktak klubot váltani a lejáró szerződésű labdarúgók, legalábbis ezt a tendenciát mutatja az átigazolási piac. Ez persze nem igaz akkor, ha egy óriási név vált csapatot, mint például a Barcelona aranylabdás klasszisa, Lionel Messi.

Az argentin zsenit már többször szóba hozták a Manchester Cityvel, az utóbbi időszakban például annak apropóján, hogy korábbi edzője, Josep Guardiola irányítja a csapatot. Most a brit Mirror jelezte, nyáron a tréner ismét bejelentkezik korábbi játékosáért.

A lap úgy tudja, a 2018-ig szerződéssel rendelkező Messit már százmillió fontért (36.9 milliárd forint) is elengedné a Barca, ha addig nem sikerül vele szerződést hosszabbítani – utóbbi napi téma a spanyol sajtóban, egyszer azért, mert közelednek az álláspontok a felek között, egyszer azért, mert éppen távolodnak…

Messi esetében nehezíti a dolgot, hogy jelentős fizetésemelést már nem tud neki biztosítani mostani klubja, ugyanis a spanyol szövetség korlátozza a fizetéseket – maximum a bevételek hetven százalékát fordíthatják bérekre a klubok. A támadó most körülbelül évi húszmillió fontnyi eurót tesz zsebre – ennél a City jóval többet fizetne neki.

Olvasói sztorik