Nemzetközi foci

Botrány! Jótékonykodás miatt nem engedték be az Egyesült Államokba az egykori világklasszist

A Manchester United egykori kiváló labdarúgója, Dwight Yorke nem hitt a fülének, amikor miami repülőterén két civil közölte vele, hogy nem teheti be a lábát az Egyesült Államokba. Yorke nem tagadja, mindig is nagyra tartotta, szerette az Egyesült Államokat, de most kissé megváltozott a véleménye.

– Miamiból mentem volna tovább egy másik amerikai városba, s már beszálláshoz készülődtem, amikor két civil elkérte az útlevelemet, majd arra hivatkozva, hogy 2011-ben Teheránban jótékony célú futballmeccset játszottam, ezért az iráni vízumom még mindig az okmányban virít, megtagadták a beutazásomat.

Az amúgy Trinidad és Tobago-i származású egykori remek csatár annak lett áldozata, hogy Donald Trump amerikai elnök néhány, szerinte terroristákat rejtegető állam polgáraira beutazási stopot rendelt el. Márpedig Trump úgy véli, Irán is ilyen állam, persze, hogy azokat, akik csak látogatóban jártak az országban, miért kell kitiltani, senki sem tudja…

– Megdöbbentő eljárás, elvégre azért került a stempli az útlevelembe, amit most vettek észre, mert iráni gyermekeknek akartam jót tenni. Amúgy a Manchester United jószolgálati nagykövete is vagyok, azt láthatták a passzportomban.

forrás: borsonline.hu

Olvasói sztorik