Nemzetközi foci

Rooney néhány napon belül Kínában köthet ki

Lehetséges, hogy a Manchester United hamarosan eladja az angol válogatott csapatkapitányát egy ázsiai klubnak.

A Manchester United még februárban eladhatja Wayne Rooneyt egy kínai élvonalbeli klubnak, ugyanis az ázsiai országban ebben a hónapban még tart az átigazolási időszak – írja a The Telegraph.

Több kínai klub bejelentkezett az angol válogatott csapatkapitányáért, és a szándékaik rendkívül komolyak. A hírek szerint elsősorban a Peking Guoan és a Kuangcsou Evergrande a legkitartóbb.

José Mourinho menedzser azt javasolta Rooneynak, hogy a szezon végéig mindenképpen maradjon, hiszen a csapat négy fronton érdekelt, de mivel a tapasztalt csatár december közepe óta egyre kevesebb lehetőséget kap, egyáltalán nem kizárt, hogy a váltás mellett dönt a következő másfél hétben. Ennél azonban valószínűbb, hogy nyáron kerül sor a költözésre.

A 31 éves Rooney legalább 32 millió fontot keresne idényenként. Jelenlegi szerződéséből – amely heti 300 ezer fontos fizetést tartalmaz – még 18 hónap van hátra.

Rooney egykori csapattársa, Paul Scholes a héten egy interjúban azt mondta, szerinte a játékos nem tölti ki a szerződését az Old Traffordon, ha a dolgok továbbra is ebben a szellemben folytatódnak, mert nem olyannak ismeri, aki elfogadja ezt a helyzetet, a mellőzöttséget.

Olvasói sztorik