Nemzetközi foci

Özilnek elege van a kritikákból

Ügynöke szerint bűnbakot csináltak az irányítóból - jogtalanul.

Mint ismert, az Arsenal megsemmisítő, 5-1-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől szerdán a Bajnokok Ligájában, ezzel a londoni csapat – ha csak valami óriási csoda nem történik a visszavágón – gyakorlatilag kiesett a sorozatból – a nyolcaddöntőben, immár zsinórban hetedszerre. A vereség után természetesen az egész csapatot kritikák tömkelege érte, de különösen egy játékost, az “ágyúsok” sztárközéppályását, Mesut Özilt vonták felelősségre a szakértők – a játékos ügynöke, Dr. Erkut Sogut szerint jogtalanul:

– Nézzék, a kritika teljesen helyénvaló, ha egy játékos rosszul játszik. De Mesut esetében nem a teljesítményére fókuszálnak, inkább csak bűnbaknak használják őt a csapat rossz eredményei miatt – ezt egyébként ő is így érzi, és elege van belőle. Vegyük például azt a kritikát, hogy irányító létére nem mozgatta a csapatot: a labda 74 százalékban a Bayernnél volt, így pedig azért nehéz helyzetbe hozni a társakat…Egyébként csak a miheztartás végett: ez ellen Mesut próbált tenni a legtöbbet, ő szerezte a legtöbb labdát a csapatban, szám szerint ötöt…

– Egyszerűen arról van szó, hogy ilyen vereségek után az emberek szeretik elővenni a csapat legértékesebb játékosát, ez viszont nem fair. Nem lehet mindig Özil vagy Sánchez a bűnbak. A futball egy csapatjáték, csapatként nyersz vagy vesztesz, az Arsenal pedig csapatként teljesített rosszul. Tizenegy játékos volt a pályán, mégis Mesutra zúdul minden kritika, de mégis miért? Talán ő tehet az öt kapott gólról is? És ez már jóval a meccs előtt elkezdődött, többen is azt mondták, hogy talán nem kellene játszania. Az egész olyan, mintha mindenki tudta volna, hogy az Arsenalnak nincs esélye Münchenben, és előre kiválasztottak egy bűnbakot. Ez szürreális – fakadt ki az ügynök a BBC Sportnak.

Olvasói sztorik