Nemzetközi foci

Halálos fenyegetéseket kapott a Dortmund vezérigazgatója

A Lipcse szurkolói nehezen viselték a vereséget.

Fontos rangadót veszített február 4-én a Signal Iduna Parkban az RB Leipzig. A kelet-németországi gárda 1-0-ra kapott ki a vészesen közelítő Borussia Dortmundtól a Bundsligában, ráadásul a hazaiak tábora különböző molinókkal is kifejezte nemtetszését a lipcseiek szponzorációs háttere iránt.

A „Sárga Fal” magatartásáért a Dortmund 100 ezer eurót volt kénytelen fizetni, ráadásul az ultrák szektorát is kötelesek voltak lezárni egy meccs erejéig büntetésként, de a lipcsei szurkolók talán úgy érezték, ez nem elég revans, így kulturált országokban erősen elítélendő tettekhez folyamodtak.

Hans-Joachim Waltzke, a Dortmund vezérigazgatója számolt be arról, hogy a már-már háborús hangulatú mérkőzés után sorra halálos fenyegetéseket kapott az RB Leipzig drukkereitől.

– Ha mindent nyilvánosságra hoznék, amit az elmúlt 14 napban kaptam…többek között fenyegetéseket, mely szerint felakasztanak, vagy ha Kelet-Németországba megyek, Szászországot sem érem el. Én személy szerint együtt tudok élni ezzel, mindig is együtt tudtam, de a családomnak fájdalmas – fogalmazott Waltzke.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Waltzkét a vendégszurkolók provokálásával vádolják, bár ő maga tagadja a vádakat.

– Németországban mindig nagyon fontos, hogy beismerd a tetted, de őszintén, én nem ismerem be. Higgyék el, nagyon kritikusan tekintettem a mondataimra, de így sem találtam semmi kivetnivalót bennük, ami erőszakhoz vezethetne – tette hozzá a vezérigazgató, hangsúlyozva: gyűlöli az erőszakot.

Olvasói sztorik