Nemzetközi foci

Xavi szerint ezért nem volt esélye a Barcelonának Párizsban

A 37 éves középpályás még nem írta le a katalánokat.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, párizsi mérkőzésén a Barcelona 4-0-s vereséget szenvedett a PSG-től, a találkozó kapcsán a katalánok korábbi legendája, Xavi fejtette ki véleményét.

– A játék intenzitásában, tempóban, illetve fizikálisan és mentálisan is topon voltak a PSG játékosai – ezért arathattak ilyen arányú győzelmet. A párizsi klub játékosai sokkal agresszívabban léptek fel, olyan ritmusban játszottak, hogy óriási különbség volt a két csapat között.

– Neymar jelentett csak igazán veszélyt a PSG kapujára, neki volt egy kiváló lehetősége a gólszerzésre, de az kimaradt. Iniesta és Busquets sérülés után tértek vissza, nem voltak a legjobb formában.

– Ami pedig a visszavágót illeti: nehéz helyzetben van a Barcelona, de hiszem, hogy hazai pályán nagyot küzdve megnehezíthetik a párizsiak dolgát. Nem szabad feladni, még a párharcnak nincs vége, reálisan nézve persze jó esély nyílik a franciák továbbjutására, de még nem írnám le a Barcelonát sem – nyilatkozta a katari Al Sadd 37 éves középpályása.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik