Nemzetközi foci

Vége az átigazolási időszaknak, na és? Továbbra is szabad a vásár

Magyar és külföldi minőségi labdarúgók csapat nélkül, de meddig?

Bár Európa topligáiban már január végén lezárult az átigazolási időszak, a hét elején pedig Magyarországon is véget ért a transzferidény, mind a hazai, mind a külföldi együttesek szerződtethetnek szabadon igazolható, klub nélküli játékosokat – ezzel a lehetőséggel pedig sokszor élnek is a vélt vagy valós lukakat betömni igyekvő csapatok. A Rangadó.hu ennek apropóján összeszedte azt a három legnagyobb magyar, illetve külföldi – szerződés nélküli – sztárt, akik jó eséllyel csapatot találhatnak maguknak az elkövetkezendő napokban-hetekben.

Magyarok: a korábbi válogatott középpályásnak sincs még csapata

A magyar játékosok közül Kemenes Szabolcs helyzete nemsokára megváltozhat: a nyáron Paksra igazoló korábbi Honvéd-kedvenccel kedden bontott szerződést a tolnai együttes, a kapus pedig ezt követően megkeresésünkre elmondta, reméli, néhány napon belül eldől a sorsa. Érdeklődőkben mindenesetre nincs hiány, a hírek szerint a Debrecennél vagy akár a dobogós Vasasnál is kiköthet az őszi idényben 16 bajnokin 18 gólt kapó hálóőr.

Némileg nehezebb helyzetben van az ősszel szintén 16 bajnoki mérkőzésen szerepet kapó, ezeken egy gólt szerző korábbi válogatott középpályás, Filkor Attila, akivel január 11-én bontott szerződést a Gyirmót. A 28 éves játékos ezt követően az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecapsnél vett részt próbajátékon a csapat walesi edzőtáborában, a klub azonban alig egy hét után megvált a magyar futballistától – új érdeklődőről azóta nem hallani Filkorral kapcsolatban.

Bajner Bálint az olasz harmadosztályban szereplő Modena csapatát hagyta ott december végén, miután menedzsere szerint a klub többhavi fizetéssel tartozott a korábbi utánpótlás-válogatott támadónak. Az őszi szezonban 16 meccsen egyetlen gólt szerző csatár azóta nem talált magának csapatot, és nem is nagyon hallani hazai vagy külföldi érdeklődőről – de ez a következő hetekben azért még változhat.

Külföld: a Real Madrid, a Manchester United és az Arsenal egykori sztárjai is terítéken

A Chelsea, az Arsenal és a Real Madrid korábbi sztárja, Lassana Diarra legutóbb a Marseille együttesénél játszott, de miután a francia csapat a kérése ellenére sem akarta elengedni januárban, megtagadta a játékot a klubban. A kikötővárosiak végül néhány napja felbontották az egykori francia válogatott középpályás szerződését, aki iránt a hírek szerint a Manchester United és a Valencia is élénken érdeklődik – ő azonban jelen állás szerint másokhoz hasonlóan valószínűleg a hatalmas fizetést és Kínát választja az európai futball helyett.

A nyolcszoros angol válogatott védőnek, a Manchester Unitedben is megfordult Kieran Richardsonnak sincs csapata jelenleg, miután január elsején szerződést bontott vele az angol Championshipben szereplő Cardiff City. Bár a játékost szóba hozták korábbi csapataival, a Sunderlanddel és az Aston Villával is, a futballista megszerzésére jelenleg az angol harmadosztályban vitézkedő Coventry City a legesélyesebb a hírek szerint.

Volt már jobb időszaka az Arsenal egykori csatárának, a brazil-horvát Eduardo da Silvának is: a korábbi villámgyors támadóról január elején már másodszor mondott le legutóbbi klubja, az ukrán Sahtar Donyeck (először 2014-ben engedték el ingyen, de egy év múlva újra szerződtették a játékost). Az Arsenalban 2007 és 2010 között 22 gólig jutó futballistát Richardsonhoz hasonlóan szóba hozták a PL utolsó helyén álló Sunderlanddel, de valószínűbb, hogy újra Brazíliában keres magának csapatot.

Olvasói sztorik