Nemzetközi foci

Légiós-körkép: bajnokcsapatok ellen a magyarok

A Palermo a Juventushoz látogat, a Hertha pedig a Bayernt fogadja.

A Rangadó.hu hagyományos légiós-körkép rovatában összegyűjtöttük, honfitársainkra milyen feladatok várnak péntektől vasárnapig külföldön.

Péntek: Balogh és Sallai a bajnokcsapat otthonában

A katari bajnokság 21. fordulójában Németh Krisztián együttese, az al-Garafa SC a hozzá hasonlóan három kör óta nyeretlen al-Kor csapatát fogadja, magyar idő szerint 16.55-től. A hazaiaknál ismét ott lehet a pályán honfitársunk, aki korábban sérülés miatt hiányzott, de a legutóbbi találkozón csereként már beállt.

A német másodosztályban Stieber Zoltán csapata, az 1. FC Kaiserslautern a Sandhausent látja vendégül 18.30-tól. Jó előjel lehet, hogy kettejük párharcában hosszú évek óta nem született idegenbeli siker.

Az olasz Serie A 25. fordulójának péntek esti nyitómeccsén Balogh Norbert és Sallai Roland együttese, a kiesőhelyen álló Palermo a címvédő és listavezető Juventus vendége lesz. A meccset idehaza a DigiSport 1 élőben közvetíti.

A torinói együttes eddig mind a 12 bajnoki meccsét megnyerte hazai pályán, és bár a szicíliaiak jóval eredményesebbek idegenben, mint otthon – tíz, illetve négy pontot szereztek eddig –, a papírforma magabiztos Juventus-sikert ígér. A Palermo legutóbb hat éve, 2011 februárjában győzte le a torinóiakat, azóta minden alkalommal kikapott tőlük, sőt még gólt sem szerzett.

Az itáliai másodvonal 26. körében Adorján Krisztián csapata, a Novara fél 9-től a Latina otthonában szerepel. A hazaiak három, a vendégek négy forduló óta nyeretlenek, ráadásul a Novara emberemlékezet óta nem tudta legyőzni a Latinát.

Kádár Tamás új csapata az ukrán Dinamo Kijev a norvég Strömsgodset ellen játszik felkészülési meccset 16 órától. Egy órával korábban kezdődik a Kovács Pétert foglalkoztató Sandefjord edzőmérkőzése az ugyancsak norvég Tromsö ellen.

Szombat: Dárdai csapatához látogat a bombaformában lévő Bayern

Az osztrák élvonal 22. fordulójában mindkét magyar játékos klubja szombaton fél 7-től lesz érdekelt. A sereghajtó Mattersburg (Varga Barnabás) a Wolfsberger AC-t, a Rapid Wien (Szántó Tamás) pedig az Admirát látja vendégül.

A belga Waasland-Beveren kapusa, Köteles László az édesapja halála után visszatért csapatához, így pályára léphet a 27. fordulóban, 20 órától, amikor a Mouscron vendégei lesznek.

A francia másodosztály 26. körében Bese Barnabás együttese, a Le Havre a listavezető Brest otthonában szerepel 15 órától. A Le Havre legutóbb több mint kilenc éve, 2008 januárjában tudott nyerni bretagne-i városban, a legutóbbi négy egymás elleni meccsük pedig egyaránt döntetlennel zárult.

A hongkongi bajnokság 15. fordulójában Vadócz Krisztián csapata, a Kitchee – magyar idő szerint délelőtt fél 11-től – a Tai Po együttesét fogadja.

A német Bundesliga 21. körének rangadóját a fővárosban játsszák 15.30-tól: a Hertha BSC vendége a bombaformában lévő Bayern München lesz. A címvédő és listavezető a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 5-1-re verte az angol Arsenalt. A meccset az Eurosport 2 élőben közvetíti.

Ugyancsak fél 4-kor kezdődik a Hoffenheim meccse, Szalai Ádám csapata a sereghajtó Darmstadtot fogadja.

A német másodosztály 21. fordulójában Megyeri Balázs és Pintér Ádám együttese, a Greuther Fürth a Düsseldorfot vendégeli meg 13 órától, Nagy Dániel és a Würzburg Kickers ugyanekkor a VfL Bochum otthonában lép pályára.

A szlovák bajnokság huszadik fordulójában László Csaba vezetőedző, illetve Vida Kristopher együttese, a dunaszerdahelyi FK DAC 17 órától a Podbrezova vendége lesz.

Amennyiben a Sporting Kansas Citynél számítanak a visszatérő Sallói Dániel játékára, ő is pályára léphet magyar idő szerint este fél 10-től a New York Red Bulls ellen a hagyományos Desert Diamond Kupa felkészülési tornán.

Vasárnap: Kalmár bajnokin is bemutatkozik

Kalmár Zsolt új csapata, a dán Bröndby – ahol Bódog Tamás a másodedző – a bajnokság 22. fordulójában az FC Köbenhavn vendége lesz fél 2-től.

A francia élvonal 26. fordulójában Lang Ádám csapata, a Dijon FCO 17 órától az Olympique Lyon otthonában szerepel. A találkozót a Digisport 2 közvetíti.

Városi rangadó vár Futács Márkó csapatára 17 órától: a Hajduk Split az RNK-val találkozik idegenben.

Az izraeli bajnokság 23. körében Korhut Mihály együttese, a címvédő Hapoel Beer Seva a Hapoel Haifa vendége lesz negyed 8-tól.

A lengyel élvonal Litauszki Róbert krakkói csapata, a Cracovia fél 4-tól a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató Pogon Szczecint fogadja, Nagy Dominik klubja, a címvédő varsói Legia pedig a sereghajtó Ruch Chorzówot látja vendégül 18 órától.

Az Eurosport 2 élőben sugározza, amint fél 4-től a német bajnoki újonc RB Leipzig – Gulácsi Péter csapata – a Borussia Mönchengladbach otthonában játszik.

A német női Bundesliga 12. körében a Wolfsburg – Jakabfi Zsanettel a soraiban – a Sand csapatát fogadja 14 órától.

A magyar válogatott középpályást, Nagy Ádámot foglalkoztató, négy forduló óta nyeretlen Bolognára ismét nehéz feladat vár, ugyanis az Internazionale együttesét fogadja vasárnap kora délután az olasz Serie A 25. fordulójában. Aki erre kíváncsi, annak a Digisport 1-re kell kapcsolnia.

Az itáliai harmadosztály (Lega Pro) B-csoportjának 26. fordulójában a Forgács Dávidot foglalkoztató Ancona a Santarcangelót fogadja fél 3-tól.

A svájci élvonal 21. körében Vécsei Bálint csapata, a Lugano a liechtensteini Vaduz otthonába utazik, a meccs 13.45-kor kezdődik.

A szlovák bajnokság huszadik fordulójában Priskin Tamás együttese, a pozsonyi Slovan 15.20-tól a Presov vendége lesz.

Koman Vladimir klubja, a török első osztályban kiesőhelyen álló Adanaspor fél 2-től az Osmanlisporral játszik hazai környezetben.

Olvasói sztorik