Nemzetközi foci

Szaúd-Arábiába igazol a világ legjobb játékvezetője – hivatalos

Bár Kínáról és az Egyesült Államokról is lehetett hallani, az angol szövetséggel összekülönböző Clattenburg a Közel-Kelet felé veszi az irányt.

BRÉKING: Az Angol Profi Játékvezetők Szövetsége csütörtök kora délután hivatalosan is bejelentette, hogy a 2016-os évben (is) a világ legjobb sípmesterének választott Mark Clattenburg Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását.


Mark Clattenburg úgy érzi, az elmúlt években nem kapott kellő támogatást az angol szövetségtől (FA), ezért decemberben kérvényezte, hogy mentsék fel a munkavégzés alól – írja a Sun. A lap úgy tudja, a 41 éves játékvezetőnél betelt a pohár, s könnyen elképzelhető, hogy a Premier League-ben már nem láthatjuk többet.

Clattenburg több korábbi történést is sérelmez, elsőként azt, hogy többször is jelentett rasszista megnyilvánulásokat, mégsem történt semmilyen érdemi lépés a szövetség részéről. Később amiatt is csalódott a testületben, hogy nem őt, hanem Martin Atkinsont akarták delegálni elsőszámú angol játékvezetőként a 2016-os Európa-bajnokságra.
Korábbi sajtóhírek szerint Kínában vagy az MLS-ben folytatta volna munkáját a sípmester, a legfrissebb hírek szerint viszont Szaúd-Arábia mellett döntött a sípmester.

Olvasói sztorik