Nemzetközi foci

Dárdai nagy esélyt lát a Bayern München elleni ütközetben

Ha nincs nyomás, jobban megy a Hertha-játékosoknak, akiknek sikerre van szükségük.

A német Bundesliga hétvégi, huszonegyedik fordulójában Dárdai Pál Hertha BSC-je ismét hazai pályán lép pályára, az ellenfél pedig a listavezető és német rekordbajnok Bayern München lesz, amely szerdán biztos, 5-1-es sikerrel hangolt a bajnokira az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntőben.

A berliniek jelenleg hatodikok a tabellán, miután kisebb hullámvölgybe kerültek: a kupában a Dortmund ellenében kényszerültek búcsúzni (csak hosszabbítás után, büntetőkkel maradtak alul), míg 2017-ben, a bajnokságban három vereség mellett csupán egy győzelem a mérlegegük.

A pillanatnyi forma és a kisebb mélypont kapcsán a helyi B.Z. Berlin egyik friss cikkében kiemelte: a Herhának sokkal jobban megy a játék, ha nincs a játékosokon nyomás. Dárda Pál szerint éppen ezért lehetnek sikeresek szombaton Carlo Ancelotti sztárcsapata ellen.

– A Bayern München elleni mérkőzés óriási esélyt jelent számunkra, hogy végre kikecmeregjünk abból a gödörből, ahova kerültünk. Meglátásom szerint a bajorok az elmúlt hetekben nagyon szerencsések voltak. Ha akár egy pontot is szereznénk ellenük, már az megerősítené a csapatot, önbizalmat adna a játékosaimnak, amire lássuk be, egyébként óriási szükségünk van a szezon hátralévő részére nézve – jegyezte meg a magyar vezetőedző, aki kiemelte tehát, együttesének minél előbb sikerélményre van szüksége.

A Bundesliga hivatalos honlapja a mérkőzés előtti felvezetőben egyébként arról írt, hogy Dárdai Pál csapatának meg kell találnia a stabilitást, ha szezon végén európai kupaindulást érő helyen szeretnének végezni.

Hertha BSC – Bayern München: érdekességek

  • A berliniek ebben a szezonban kilenc hazai mérkőzésükből nyolcat megnyertek, miközben csak nyolc gólt kaptak az Olympiastadionban.
  • A szezonban először forduló elő, hogy a bajorok előnye hét pont az élen a második helyezettel szemben.
  • Dárdai Pál irányítása alatt (négy mérkőzés) a Hertha BSC még sosem lőtt gólnak a Bayernnek.
  • A német rekordbajnok a legutóbbi tizenegy Hertha BSC elleni bajnokiját kivétel nélkül sikerrel abszolválta. Harminchárom rúgott és hat kapott gól a mérlegük.
  • Vedad Ibisevic novemberben jegyezte 100. Bundesliga gólját a Mainz elleni bajnokin. Azóta hét találkozón lépett pályára, de 637 perce nem szerzett újabb találatot.
  • Javi Martinezzel a fedélzeten a Bayern München már huszonhárom Bundesliga mérkőzés óta veretlen – huszonegy győzelem és két döntetlen a mérlegük.
  • Olvasói sztorik