Nemzetközi foci

Az AS Roma elhagyja az Olimpicót

Az olasz főváros vezetése jóváhagyta a klub új stadionjának terveit.

Kedden Luca Bergamo alpolgármester fogadta a klub illetékeseit, és a városvezetés támogatásáról biztosította őket. Mindez azt jelenti, hogy a tanács a jövő hónapban minden bizonnyal hivatalosan is áldását adja az építkezés megkezdésére.

– Mindig hangsúlyoztuk, hogy a várossal együtt akarjuk felépíteni a stadiont. Igyekeztünk figyelembe venni a tanács igényeit, és azt hiszem, jól tettük – mondta az AS Roma ügyvezetője, Mauro Baldissoni.

A klub új létesítménye a Tor di Valle negyedben, a belváros és a Leonardo Da Vinci repülőtér – amit mi jobbára Fiumicino néven ismerünk – között félúton lesz, és 1,6 milliárd euróból, javarészt magánfinanszírozásban épül – írja az MTI.

Az AS Roma először 2014 márciusában mutatta be új stadionja terveit, akkor úgy számoltak, hogy a 2016-17-es szezonra elkészül. A létesítményt, amelyet a Colosseum ihletett, 52 500 néző befogadására tervezték, de 60 ezresre bővíthető lesz.

Az olasz főváros tanácsa február 2-án még nem támogatta az építkezést, mert kifogásolta a területet körülölelő utak biztonságát, a kevés parkolási lehetőséget, a közösségi közlekedés minőségét és a vízvezeték-hálózatot. A klub és a létesítmény tervezői akkor harminc napot kaptak, hogy a problémákra megoldást találjanak.

Az AS Roma jelenleg közösen használja a 72 ezer férőhelyes Olimpiai Stadiont ősi riválisával, a Lazióval.

Olvasói sztorik