Nemzetközi foci

A dánok Kalmárról: technikás és nagy harcos, de…

Lisberg szerint kis idő biztosan kell, amíg honfitársunk felveszi a dán élvonal ritmusát.

A dán Tipsbladet legújabb sorozatában a helyi Szuper Liga téli igazolásait mutatja be közelebbről olvasóinak, így a Bröndby FK lipcsei kölcsönjátékosa, Kalmár Zsolt is nagyító alá került egyik friss cikkükben.

Honfitársunkról Nicolai Lisberg, szabadúszó újságíró fejtette ki véleményét.

– Ebben a szezonban nem játszott túl sok tétmérkőzést, de például a Dynamo Dresden elleni kupa-meccsen figyeltem Kalmár játékát, aki a hajrában szállt be a játékba. Jó benyomást tett rám, a büntetőpárbajban sem hibázott, nagy harcost látok benne. Sok engergia van benne – persze ha egy játékos csereként lép pályára, könnyebb új színt hozni a játékba. Jól lő, technikás és a tizenhatoson belül is otthonosan mozog. A Bröndby mesterét, Alexander Zorniger jól ismeri, illetve a játékrendszert is, amit új csapata képvisel – nyilatkozta Lisberg, aki szerint egy kis időre biztosan szüksége lesz, amíg felveszi a dán bajnokság ritmusát, hiszen az RB Leipzig felnőtt csapatában ősszel nem igazán kapott lehetőséget.

A klub sportigazgatója, Troels Bech így nyilatkozott Kalmárról.
– Fiatal kora ellenére a felnőtt magyar válogatottban már hatszor pályára léphetett, nagyon tehetséges játékos. Emellett itt, Koppenhágában az edzők mellett a klub játékstílusát is jól ismeri – így Bech.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik