Nemzetközi foci

Nem fogod elhinni, hogy Ronaldinho szerint ki lesz az új Messi

A korábbi aranylabdás brazil zseni, Ronaldinho szerint a Manchester City-ben szereplő honfitársa, Gabriel Jesus óriási karriert futhat be, és egy napon ő lehet a világ legjobb játékosa.

A 19 éves támadó még tavaly augusztusban írt alá, de csak januárban érkezett meg Angliába a Palmeiras együttesétől 30 millió euróért, majd néhány nap alatt berobbant a Premier League-be, és ezáltal a futball szerelmeseinek tudatába is. A Manchester City üdvöskéje 188 játékperc alatt három gólig és egy gólpasszig jutott, a Burnley ellen pedig a lefújás előtti pillanatokban szerezte meg a győzelmet csapatának.

– Gabriel Jesus egy nagyon különleges játékos, aki a jövőben a világ legjobbja is lehet – kezdte Ronaldinho a Mirrornak adott nyilatkozatában. – Jelenleg Lionel Messi a legjobb, és már többször elmondtam, hogy Neymar is az lehet. Gabriel Jesus azonban még csak 19 éves, övé a jövő, ezért egy nap ő lehet az. Minden képessége megvan ahhoz, hogy ez megtörténjen.

A már hatszoros felnőtt brazil válogatott csatár hamarosan a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat, hiszen Pep Guardiola nevezte őt a legrangosabb kupasorozatra is.

– Ha ránézel erre a játékosra, azt látod, nem fél semmitől. Ő csak játszani akar és bebizonyítani a tehetségét. . Nagyon örülök, hogy Pep nevezte őt a Bajnokok Ligájára. Úgy gondolom, hogy játszani is kell, mert árad belőle a magabiztosság. Ronaldo, Kaká, én és Neymar is nagyon hamar bemutatkozott a legmagasabb szinten is. Gabriel Jesus pedig ugyanez a kategória – nyilatkozta Ronaldinho

Olvasói sztorik